Despre

În România, Bioagricert funcționează din anul 2007, timp în care a devenit un pion important pe piața organismelor de certificare a produselor ecologice, aspect datorat experienței, profesionalismului și serviciilor de calitate oferite la prețul corect.

Politica organizațională, comercială și de management exercitată în cadrul tuturor sediilor și sucursalelor Bioagricert din lume, a fost aplicată cu succes și în România, transpunându-se prin oferirea de servicii de calitate.

La nivel internațional, Bioagricert lucrează în diferite țări, cum ar fi în China, Thailanda, Cambodgia, Laos, India, Maroc, Nepal, Coreea de Sud, Polinezia, Brazilia, Mexic, Grecia, Bulgaria, România și Serbia. În acest sens, Bioagricert Italia deține o asigurare de răspundere civilă și profesională pentru activitatea de certificare producție ecologică, cu acoperire în toate țările lumii (inclusiv România; excepție făcând SUA și Canada).

În prezent, în cadrul Sucursalei Bioagricert din România, se au în vedere consolidarea cotei de piață curente și creșterea numărului de clienți, mai ales din cadrul zonelor geografice neacoperite. Pentru aceasta, Sucursala România urmărește stabilirea de noi colaborări cu personal competent, care sa acopere activitatea de inspecție și certificare în toate zonele țării.

De asemenea, proiecția dezvoltării viitoare a Sucursalei România targhetează continuarea activităților desfășurate pentru domeniile acreditate:

  • Produse vegetale neprocesate;
  • Animale vii sau produse de origine animală neprocesate;
  • Produse agricole procesate pentru a fi utilizate ca alimente;
  • Produse agricole procesate pentru a fi utilizate ca hrană pentru animale);
  • Solicitarea unui nou domeniu: material de propagare vegatativ si seminte pentru cultura începând cu anul 2018

Bioagricert este acreditat de ACCREDIA (Organism de acreditare italian) în conformitate cu ISO 17065.

Cu mai mult de 10.000 de operatori certificați în întreaga lume și mai mult de 30 de ani de experiență, Bioagricert este în măsură să ofere serviciile sale oricarui tip de operator, în scopul de a certifica produse și procese.

Marca comerciala Bioagricert garantează consumatorilor produse sigure și de înaltă calitate, în conformitate cu regulamentele europene cele mai severe și a standardelor internaționale: Reg. CE 834/2007 și 889/2008 cu modificarile ulterioare, IFOAM, NOP, JAS, AB, BioSuisse, Standardul Organic chinez, GLOBALG.A.P., ISO 22005, UNI 11233, NATRUE, Gots etc.

Bioagricert deține personal calificat și instruit, compus din mai mult de 200 de persoane (tehnicieni, experți, evaluatori etc.) și care își desfășoară activitatea în întreaga lume. Personalul Bioagricert este coordonat de la sediul central situat în Casalecchio di Reno, Bologna – Italia. Structura organizatorică garantează transparența și fiabilitatea față de clienți și consumatori mulțumită și unui Comitet extern (CSI), care controlează imparțialitatea tuturor serviciilor furnizate de Bioagricert.

CERTIFICATE DE TRANZACȚIE:

Bioagricert a dezvoltat întotdeauna instrumente inovatoare pentru a ajuta operatorii să gestioneze în mod corect și ușor procesul de certificare.

Dupa ani de experienta cu sistemul documentelor de tranzacție completate manual de către operatorii din sistemul ecologic, Bioagricert a dezvoltat un nou sistem de a emite aceste documente (numite certificate de tranzacție), care folosește în mod direct platforma web, făcând astfel informațiile de tranzacție privind produsele ecologice disponibile în timp real. Sistemul, la fel ca cel anterior, prevede publicarea pe web site-urile www.bioagricert.org și www.trasparente-check.com a tuturor certificatelor emise de Bioagricert și informatizarea tuturor tranzacțiilor de produse ecologice, care au loc între operatorii controlați.

În scopul de a îmbunătăți schimbul de informații, sistemul utilizează codificări oficiale ce permit conectarea activităților desfășurate de operatori (codificări Ateco) cu categoriile de produse (clasificarea statistică a produselor CPA), precum și constituirea unei baze de date de cumpărători identificați.

Noul sistem informatic permite o conexiune directă cu personalul Bioagricert, îmbunătățește schimbul de informații și fiabilitatea lanțului de aprovizionare, păstrând totodată, în termenii legali, și aspectele legate de confidențialitate.

Bioagricert SRL Italia, prin politica organizațională, comercială și de management își asumă întreaga responsabilitate asupra activităților desfășurate sub acreditare în cadrul Sucursalei din România, serviciile oferite fiind caracterizate prin seriozitate, exigență și profesionalism.

Bioagricert SRL Italia și sucursalele sale reprezintă un partener de încredere în alegerea calității și profesionalismului pentru producția ecologică.